Pályázataink

A kedvezményezett neve: MEDICZINA-DENTÁL Fogorvosi Betéti Társaság

A projekt címe: Szolgáltatási színvonal emelése a Mediczina-Dentál Fogorvosi Bt-nél
A szerződött támogatás összege: 80 061 848 Ft
A támogatás mértéke: 70 %
A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretén belül beszerzett eszközök típusa, mennyisége az alábbi: 3 db KaVo Primus 1058 Life fogászati kezelőegység, 1 db KaVo OP 3D kombi panoráma röntgen 3D, 3 db BACK Quality Ergonomics Dynamic orvosi kezelőszék, 1 db KaVo MASTERmatic M9000L turbina, MEDIT i700 intraorális szkenner, 1 db DÜRR Tornado Trio kompresszor, 1 db KaVo Quattrocare ápoló berendezés, 1 db KaVo Focus intraorális röntgen, 1 db MELAG Vacuklav 30B+ autokláv, 1 db KaVo IXS intraorális röntgen szenzor, 1 db DÜRR VSA900 elszívómotor-szeparátor-amalgámleválasztó. A projekt keretében még megvalósításra került: Őrző-védő elektronikai rendszer, informatikai és távközlési alaphálózat kiépítése és fejlesztése; Parkoló, kerítés, út, járda; Napelemes rendszer telepítése.
A projekt fizikai befejezési dátuma: 2023.07.30.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.16-22-2023-03182

A kedvezményezett neve: MEDICZINA-DENTÁL Fogorvosi Betéti Társaság

A projekt címe: helyi fejlesztések a MEDICZINA-DENTÁL Fogorvosi Betéti Társaságnál
A szerződött támogatás összege: 11,25 millió Ft
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt tartalmának bemutatása: HELYI FEJLESZTÉS KERETÉN BELÜL ESZKÖZBESZERZÉS, MAP SCANNER MUNKAÁLLOMÁS KIALAKÍTÁSA
A projekt keretében beszerzésre kerültek a következő eszközök: MAP SCANNER
A projekt befejezési dátuma: 2023. 09.01.
A projekt azonosító száma: ABAÚJ LEADER EGYESÜLET VP6-19.2.1-4-10-22

A kedvezményezett neve: MEDICZINA-DENTÁL Fogorvosi Betéti Társaság

A projekt címe: Versenyképesség növelés a Mediczina Dentál Bt-nél
A szerződött támogatás összege: 53.557.014 Ft
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében beszerzésre kerültek a következő eszközök: 1 db Iphone 12 Pro MAX, 2 db Ipad Pro, 1 db szerver, 2 db TV, 3 db fogászati kezelőegység, 1 db panoráma röntgen berendezés, 2 db Ipad, valamint 4 db Panda Adaptive Defense szoftver
A projekt befejezési dátuma: 2021. 12. 20.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-00051

Kedvezményezett neve: MEDICZINA-DENTÁL Fogorvosi Bt.

A projekt címe: Technológiai fejlesztés a Mediczina-Dentál Bt-nél
A szerződött támogatás összege: 10.240.999 Ft
A támogatás mértéke: 70 %
A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében beszerzésre került 1 db KaVo 1058 Life fogászati kezelőegység, valamint napelemes rendszert telepítettünk az elektromos energiafelhasználásunk környezetkímélő módon történő fedezésére.
A projekt befejezési dátuma: 2021.08.31.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03648

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében beszerzésre került  egy darab Carestream CS 3600 intraorális szájszkenner készülék, valamint egy darab Amann Girrbach CAD/CAM rendszer.

Kedvezményezett neve: MEDICZINA-DENTÁL Fogorvosi Bt.

Projekt címe: Technológiai innováció a Mediczina-Dentál Fogorvosi Bt-nél
A szerződött támogatás összege: 14 725 950 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50 %
Pályázati azonosító szám: GINOP-2.1.8-17-2017-00587
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.18.

A fejlesztés eredményeképpen beszerzésre kerülnek professzionális fogászati berendezések (mint pl. fogászati kezelőegységek, sebészeti gép, gyökércsatorna detektor), melyek segítségével nagyban előmozdítjuk vállalkozásunk fejlődési lehetőségeit, hiszen a projekt keretében beszerzett eszköznek köszönhetően még magasabb színvonalon tudunk fogászati-, és szájsebészeti szolgáltatásokat nyújtani. A beruházási lehetőségnek köszönhetően eddigi munkafolyamataink hatékonyabbá válnak. A beszerzett eszközök révén a vállalkozásunk szolgáltatási kapacitása jelentősen megnövekszik. Vállalkozásunk olyan területen hajtja végre a fejlesztést, amellyel jelentős hazai keresletet lehet kielégíteni magas színvonalon és hatékonyan elvégzett munkafolyamatok révén.

Kedvezményezett neve: MEDICZINA-DENTÁL Fogorvosi Bt.

Projekt címe: Eszközbeszerzés a MEDICZINA-DENTÁL Fogorvosi Bt-nél
Pályázati azonosító szám: GINOP-1.2.2-16-2017-01104
A projekt időtartama: 2017. 07. 01. – 2017. 12. 31.
A projekt összköltsége: 27 788 990 Ft
A megítélt támogatás összege: 13 894 495 Ft
A támogatás mértéke: 50 %

Egyéb pályázataink

Az

Abaújszántón működő MEDICZINA-DENTAL Fogorvosi Betéti Társaság tulajdonosa Dr. Czina Viktor a mikrovállalkozás fejlesztése és létre hozása jogcímen belül pályázott az ÚMVP III. tengely pályázati kiírásnak megfelelően a vállalkozása fejlesztésére. A pályázat kedvező elbírálásban részesült és 65%-os támogatási intenzitás mellett 10.115.003 Ft támogatáshoz jutott.

Dr. Czina Viktor, a vállalkozás tulajdonosa, fogszakorvos, implantológus, a Magyar Implantológiai Társaság tagja, jelenleg harmadik, állcsontsebész szakvizsgájára készül. A Társaságot 1999 évben alapította, azóta folyamosan fejlődve szolgálja a rendelőt felkereső pácienseket. E fejlesztési folyamatnak szerves része a jelenlegi pályázat megvalósítása is. A cég alapítása óta folyamatosan pályáznak – a korszerűbb ellátást biztosítandó – több, kevesebb sikerrel. Panaszra azonban nincs oka, mert nyertek már munkahely teremtő pályázaton, melyből tudott fejlesztést végrehajtani, és eredményeképpen tud alkalmazni jelenleg is 8 főt.

Később a fogtechnikai laboratórium létrehozására került sor, aminek segítségével komplett fogászati szolgáltatást tud nyújtani. E szolgáltatás beindításával egy olyan praxis labort hozott létre, ami Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egyedülálló. A komplex szolgáltatás a gyors és minőségi munkavégzésnek a feltétele, mely nyugaton már bevált, ezért alakította ki így a tevékenységének folyamatát.

A rendelő már nyolc éve rezidensképzéssel is foglalkozik, ami azt jelenti, hogy a Debreceni Orvostudományi Egyetem kihelyezett oktató bázisa és konzerváló fogászat és protetika szakvizsgára készíti fel a szakorvos jelölteket.

A

jelenlegi beruházás összege meghaladta a 16 millió forintot, amely beruházási összeghez kapott 10.115.000 forint támogatást.

Dr. Czina Viktor fogszakorvos elmondja, hogy a fejlesztés során beszereztek egy olyan digitális panoráma röntgent, amely a megyében szintén egyedülálló, és kilenc másodperc alatt készíti el a felvételt minimális röntgensugár terhelés mellett. E környezetbarát technológia alkalmazása, egy kisváros komplex fogorvosi rendelőjében egyedülálló újdonságnak számít és a páciensek, betegek érdekeit szolgálva segíti az orvos munkáját is.

Beszerzésre került továbbá egy új KaVO? típusú kezelő egység, amely ma Magyarországon az egyik legmodernebb berendezés. Ezen túl több kisebb műszer is beszerzésre került, többek között ultrahangos sebészeti berendezés, speciális gyökérkezelő eszköz mellyel sokkal egyszerűbben, gyorsabban és eredményesebben lehet a kezelést elvégezni. A kezelés teljes mértékben új és modernebb eszközökkel történik a fogorvosi rendelőnkben.

A panoráma röntgenre visszatérve érdemes kicsit jobban bemutatni, hogy a megismerhessék a mai modern fogászati eljárás egyik fontos segítő berendezését. A panoráma felvételen lehetőség nyílik rejtett elváltozások felfedezésére úgymint foggyökérgyulladás, arcüreggyulladás, ciszták feltárására és komplex képet ad a fejnyak régióról, amit fizikális vizsgálattal kiegészítve primer rákszűrésnek tekinthetünk. A panoráma röntgennek olyan képalkotó és tervező programja van, amellyel két dimenzióban lehet mérni a foggyökér hosszát, az egymáshoz való elhelyezkedésüket, és így a kezelést is sokkal nagyobb biztonsággal lehet elvégezni. Implantológiai beavatkozás végzése előtt méréseket lehet végezni, akár három dimenzióban is, továbbá a beültetni kívánt implantátumok méretarányos tervezését, ami a páciens számára szemléletesen ábrázolja a tervezett beavatkozást. A berendezés nagyban segíti az orvos munkáját, mert a korábbinál sokkal pontosabb képet alkothat a kezelendő testrész anatómiai adottságairól. Ugyanakkor a páciens számára is nagy lehetőség, mert maga előtt látja a foghiányt, együttesen történhet a tervezés, és a beavatkozás folyamatát figyelemmel kísérheti. A kezelés előtt három dimenzióban lehet modellezni az elvégzendő feladatot, és megmutatható a beavatkozás végeredménye is. Igazából a beteg számára életszerűbbé válik a kezelés.

  • Rendelőnk

    3881 Abaújszántó,
    Béke út 74.

  • Telefonszámaink

    +36 (47) 330-048
    +36 (20) 562-4444

Mediczina Dental

Széles mosollyal várunk, nincs rettegés, mert nincs fájdalom!!!

— Mediczina Dental