Fogászati szolgáltatások

A Medicina Dental teljes körű fogászati ellátásra törekszik. Az egyszerű fogászati beavatkozásoktól a bonyolultabb, összetettebb implantátumos fogpótlásokig.

Különféle beavatkozások elérhetőek rendelőnkben. Fogpótlások gyors, megbízható kivitelezéssel, hiszen a fogorvosi rendelő saját fogtechnikai labor szolgálja ki. Így egy helyen kontrollált munkával készülnek el a fix és kivehető fogpótlások. Elérhetőek porcelán, cirkon koronák. Valamint igény szerint implantátumos fogpótlások. A lecsiszolt fogakat akár aznap ideiglenes koronákkal tudjuk fedni így a beteg a beavatkozás napján fogpótlással hagyhatja el a rendelőt.

Új lehetőségek a fogászatban!

Az implantológia a fogbeültetés tudománya üstökösként robbant be, a fogászat palettájára, megkönnyítve a fogorvosok és betegek millióinak életét .A titán implantáció több mint 20 esztendőre tekint vissza úttörője a svéd Branemark professzor volt. Az óta a fogbeültetés számtalan fejlesztésen, kutatáson keresztül a mindennapi praxisok eszközévé vált. Van lehetőség a foghúzással egy időben ún. azonnali beültetésre vagy késői implantációra. Az implantátum lehet egyrészes vagy kétrészes. Végül de nem utolsósorban az implantátum lehet azonnal megterhelt vagy késői terhelésű, ami a beteg a gyógyulás 3-6 hónapját jelentősen megkönnyíti. Az azonnal terhelt implantátumoknál a beteg műtét után néhány nappal fix beragasztott fogpótlással hagyja el a rendelőt. Sok betegnek meglévő protézisét tudjuk implantátummal rögzíteni. Az implantátumokon lévő gömbfejű retenciók biztosítják a fogsor elhorgonyzását. Ezt a technikát lehet alkalmazni műtéti feltárás nélkül az ínyen keresztül végzet implantációval csontkínálat meglétét CT felvétellel célszerű ellenőrizni.

Milyen foghiányokat pótolhatunk implantátummal?

A válasz gyakorlatilag egyszerű, mindenfélét, ahol a meglévő csontkínálat alkalmas beültetésre, ezt panoráma RTG felvétellel vagy jobb esetben CT felvétellel tudjuk mérni. Szóló vagy sorközi foghiányoknál nincs szükség meglévő ép fogak lecsiszolására.

Sorvégi foghiány (pl. a bal alsó fogak hiánya) esetén kivehető fogpótlás készítése kerülhető el fog beültetéssel.

Teljes fogatlanság esetén többféle megoldást nyújt a módszer. Lehet fix implantátumra beragasztott hídpótlás, vagy a már említett implantátumon elhorgonyzott kivehető protézis. A teljes állcsont fogatlanságánál is van lehetőség a műtét utáni azonnali terhelésre és hosszú távú ideiglenes fogsor beragasztására. Különböző megoldási módokat mindig individuálisan személyre szabottan kell megtervezni és kivitelezni. Az implantátumos fogpótlások hosszú távra akár több évtizedre kell ,hogy szóljanak, ezért van nagy jelentősége a gondos tervezésnek a páciens megfelelő felvilágosításának, hogy orvosával közösen a legoptimálisabb megoldást választhassa.

Gyorsabb töméskészítés szonikus energiával

Új eljárással készülő fogtömések a Mediczina Dental Bt-nél! A Kerr és Kavo cég közös fejlesztése elérhetővé vált rendelőkben. Ultrahang segítségével a tökéletes tömésszél készíthető gyors és esztétikus kivitelezéssel.

Mosolytervezés

Amann Girrbach CAD/CAM rendszer 3D-s faragó, digitális fogpótlások tervezése, mosolytervezés szoftveres úton.

Lenyomat nélküli mintavétel

Carestream CS 3600 intraorális szájszkenner készülékkel.

Digitális fogászat

A teljes palettát magába foglaló eszközpark, digitális fogpótlások teljeskörű lehetősége.

Nobel fogászati implantátum rendszer

A Nobel Biocare által gyártott fogászati implantátum rendszer a legmagasabb minőségű és legfejlettebb technológiával rendelkezik a fogpótlás területén. Az implantátumok stabil alapot biztosítanak a fogpótlásoknak, hosszú távú megoldást kínálva a hiányzó fogak helyére. A Nobel fogászati implantátumok rendszerének elismertségét és megbízhatóságát a fogorvosok és páciensek egyaránt elismerik világszerte.

Oral, Medit intraorális szkenner

Az intraorális szkenner olyan eszköz, amelyet a fogorvosok használnak az állapotfelmérés és a kezelés tervezése során. A Medit intraorális szkenner pontos és részletes digitális lenyomatokat készít a páciens szájüregéről, segítve ezzel a precíz és hatékony kezelést. Ezáltal gyorsabban és pontosabban lehet elvégezni a szükséges beavatkozásokat, növelve a páciens és az orvos elégedettségét egyaránt.

Amann Girrbach digitális arcív

Az Amann Girrbach digitális fogászati megoldásairól és technológiájáról ismert vállalat, beleértve a fogászati laboratóriumok és rendelők számára készült digitális CAD/CAM rendszereket. Számos olyan terméket és szolgáltatást kínálnak, amelyek célja a fogászati munka különböző aspektusainak racionalizálása és digitalizálása, mint például a szkennelés, a tervezés és a fogpótlások gyártása. Digitális megközelítésük pontosabb és hatékonyabb eredményeket tesz lehetővé a fogászati munkában.

  • Rendelőnk

    3881 Abaújszántó,
    Béke út 74.

  • Telefonszámaink

    +36 (47) 330-048
    +36 (20) 562-4444

Mediczina Dental

Széles mosollyal várunk, nincs rettegés, mert nincs fájdalom!!!

— Mediczina Dental